Evden Çalışma Rehberi

Birçoğumuz artık evlerden çalışıyoruz. Peki çalışma alanımızı nasıl düzenlemeliyiz?

Gelişen teknolojiler ve çalışma sistemleri dünya genelinde evden çalışma kültürünü yaygınlaştırmaya başlamış olsa da çoğumuz yeni düzene geçişte biraz hazırlıksız yakalandık. Mekansal bazı düzenlemeler ve bu düzenlemelere eşlik eden diğer kararlarınız evden çalışma düzenine sorunsuzca adapte olmanıza yardımcı olacaktır.

Nasıl mı? 7 adımda ideal evden çalışma düzeni nasıl oluşturacağınızı özetledik:

1. ALAN SEÇİMİ

Bir odayı tamamen çalışma odası olarak kullanamasanız da evinizin en sakin ve kendinizi rahat ettiğiniz köşesine bir çalışma alanı oluşturmalısınız. İhtiyacınıza uygun büyüklükte bir masa, rahat bir sandalye ve kitaplık veya raflar ile çalışma mekanınızı tanımlayabilirsiniz. Mutfak dışında evin her alanında bir cam önü, bir duvar nişi, merdiven altı boşluğu, yatak odası ideal mekanlar olabilir. Tabi ki yedek bir odanız, kullanılmayan bir müştemilatınız varsa, çalışırken dış dünyaya kapılarınızı kapatma lüksünüz bile olacaktır.

2. IŞIK

Doğal ışığın yönüne göre bilgisayar veya diğer çalışma ekipmanlarınızı yerleştirmelisiniz. Ek olarak ihtiyaç halinde kullanılmak üzere masa lambası, duvar lambası veya gizli şerit ledler bulundurulabilir. Seçtiğiniz ampulün günışığı renginde olmasına özen gösterin.

3. DÜŞEY PLANLAMA

Çalışma alanınızı sadece masa gibi yatay bir yüzey değil, düşeyde de planlayın. Duvar panoları, mıknatıslar, mantar panolar, duvar rafları, duvardan aydınlatma vb. hem alanınıza dinamizm katacak, hem de çok işlev görecektir.

4. RENKLER

Çalışma mekanınızda kullandığınız renklerin sizi karamsarlığa ya da dikkat dağınıklığına sürüklememesine dikkat etmelisiniz. Koyu renkleri mobilyalarınızda, dengeli açık renkleri duvarlarınızda seçebilirsiniz. Veya tam tersi ile dengeli bir kontrast yaratabilirsiniz.

5. BİTKİ VE AKSESUARLAR

Çalışma ortamlarına renk katmak için aksesuar ve bitkilerden faydalanılabilir. Bitkiler enerji verir, hoşunuza giden tarzda düzenleyiciler, kutular ve dosyalarla mekanı kişiselleştirebilirsiniz.

6. OTURUM

Çalışma düzeninizde en çok ihtiyacınız olan rahat bir oturum olacaktır. En ergonomik ve uzun süre oturulabilen ofis sandalyeleri maalesef isteyeceğiniz estetikte olmayabilir. Yüksekliği ayarlanabilen, tercihen kollarınızı dayayabileceğiniz bir sandalye veya koltuk seçimi iyi olacaktır.

7. DİSİPLİN

Evden çalışmak, düzenli ve disiplinli bir ofis rutini kadar kolay olmayabilir. Bu tehlikeyi bertaraf etmek için her gün aynı saatte kalkmaya, işe hazırlanmaya, düzenli aralıklarla mola vermeye ve masanızı düzenli tutmaya devam etmelisiniz.

İlham veren yazılarımızdan, projelerimizden ve önerilerimizden haberdar olmak için bizi sosyal medyada takip edebilirsiniz.

 

... MAGICBOXROOMS, Konut projeleri ve oda yenilemeleri özelinde kullanıcılarına hızlı ve uygun projeler sunmayı hedefleyen online tasarım ve danışmanlık markasıdır.
Lütfen Bekleyiniz! İşleminizi Yapıyorum..